Blog

Waarom ben jij gaan ondernemen?

‘Vanwege de vrijheid’ is het antwoord wat ik vaak hoor.

En in hoeverre is dat gelukt?

‘Nou, niet echt. Werk en privé lopen totaal door elkaar heen. Ik sta altijd aan.’

Lees meer >

Business coach kosten: leer lucratiever te ondernemen

Het aantal (micro) influencers en ondernemers dat online cursussen en trainingen gaat aanbieden groeit met de dag. En terecht, want het is ook een geweldig idee. Ik doe het zelf al bijna 10 jaar en word er enthousiast van dat velen eindelijk wakker worden en hun niche achterban pogen te verzilveren door het aanbieden van een eigen expertise. Maar welke business coach kosten horen daarbij?

Lees meer >

Ondernemerscoach: ‘vraag jezelf af: waar ga ik allemaal nee tegen zeggen?’

Heel goed weten wat je wel en niet wil, dat is volgens ondernemerscoach Kelly Weekers het allerbelangrijkste voor een succesvol bedrijf. En zij kan het weten, want ze is al vanaf haar 16e ondernemer. “Op mijn 16e deed ik al modellenwerk en dan ben je ook ondernemer, je bent je eigen bedrijf. Maar daarvoor was ik al bezig met kleding of schoenen in elkaar knutselen om te verkopen. Dat ondernemen zit in mijn bloed”, zegt ze. Inmiddels is ze – naast ondernemerscoach -, ook auteur van de bestseller Happy Life 365, spreker en afgestudeerd psycholoog.

Lees meer >

Hoe een fake business coach te spotten: 5 manieren om daar niet in te trappen

Coaching is booming business. Niet gek, want werken met een business coach kan zowel zakelijk als privé een enorm positief effect hebben. Maar het is ook opletten geblazen: sommige coaches zijn fantastisch, en veel meer zijn er fantastisch in self-marketing en minder fantastisch in het helpen van hun klanten. In een tijd waar elk persoon zich succesvol (business)coach kan noemen – en hier financieel flink op vooruit kan gaan – is het belangrijk het kaf van het koren te scheiden. In jezelf en/of jouw onderneming investeren is een absolute aanrader, maar zorgen dat je krijgt waarvoor je betaalt ook!

Lees meer >

Meer klanten genereren: wakker worden mede-ondernemers!

Vandaag de puntjes op de ‘i’ gezet voor de drukste maand van het jaar: september. De maand waarin je als ZZP’er/eenpitter minimaal dubbele omzetten kan draaien. Meer klanten genereren is namelijk in geen andere maand makkelijker.

Lees meer >

Vergroot niet je omzet, ga meer winst maken!

Opvallend vind ik het, dat vaak alleen de ondernemers met een groot bedrijf en een grote omzet als succesvol worden gezien. Diegenen met prachtig kantoor, veel personeel, een PA en een miljoenenomzet, want ‘diegene zal dan wel een dik belegde boterham verdienen’. En het is ook gaaf hoor, een Pinterestproof werkplek, het feit dat iemand anders je telefoon aanneemt, je al drie bedrijven hebt ingeschreven bij de KvK en dat je tig man op de loonlijst hebben staan, maaruh, wat kost da?! Meer winst maken, dat is waar het om gaat.

Lees meer >

Hoe kom je aan nieuwe klanten? Van hoopmarketing naar strategie

Elke ondernemer wil het, maar hoe kom je aan nieuwe klanten? Misschien herken jij het ook… Je zit in je flow en er komen gave kansen voorbij: die netwerkborrel, iemand die een samenwerking aan wil gaan, die oude bekende die wil sparren over een idee of iemand die je om advies komt vragen. Leuk, al die dingen die op jouw pad komen, maar zijn het wel serieuze kansen op nieuwe klanten of zijn het gewoon afleiders?

Lees meer >

Prijs workshop bepalen: geef geen korting!

Ik zie veel ondernemers goochelen met prijzen en kortingen. Ze laten hun prijs afhangen van het type klant, de opdracht, de concurrentie, het weer, hun sterrenbeeld of weet ik wat en dit maakt niet alleen dat je onderneming rommelig wordt en je winst onder druk komt te staan, maar het staat bovendien ook zeer onprofessioneel. Dus hoe moet je bijvoorbeeld de prijs van een workshop bepalen?

Lees meer >