2023 © NETFLIX

“Zó ga je om met spijt, aldus onderzoek en psycholoog Kelly Weekers. Een emotie waar iedereen mee te maken krijgt.”

“Een eigen uitgeverij, drie bestsellers en een veelbelovende missie in LA; het gaat Kelly voor de wind. Maar dat succes komt niet zomaar aanwaaien. Kelly Weekers deelt haar ondernemersgeheim: “Ik ben vaak genoeg op mijn snufferd gegaan, hoor.””

“In haar nieuwe boek ‘De Kracht van Keuze’ beschrijft Kelly de vragen die ze zichzelf stelt om te blijven kiezen voor haar eigen geluk. Vandaag is ze te gast om meer te vertellen over dit krachtige boek en heeft ze ook tips voor ons om meer te kiezen voor jezelf!”

“Je hebt ondernemers die merken bouwen waar je u tegen zegt, vernieuwende community’s uit te grond stampen en de meest innovatieve producten in de schappen schoppen. Maar wat nou als je zélf het merk bent? We vroegen het aan Kelly Weekers; schrijver, Insta-queen, business & lifestyle coach, psycholoog en model. Hoe strategisch, commercieel en smart zit haar merk in elkaar?

“Valkuilen zijn volgens haar dat we soms te veel hooi op onze vork nemen. “Sommigen werken zo onnoemelijk hard. Het is niet erg om een stapje terug te doen. Mijn motto: tachtig is prachtig. Je hoeft niet continu 120 procent te geven, de laatste te zijn die achterblijft op kantoor en je hoeft na werktijd niet met je collega’s te gaan borrelen. Daarin mag je keuzes maken.”

“Businesscoach en ondernemer Kelly Weekers was te gast in de De Ondernemer Live Radio. Daarin sprak ze met presentator Remy Gieling over haar nieuwe boek De Kracht van Keuze, het groeien als ondernemer en de weg naar een gelukkig en succesvol ondernemersbestaan. Maar dat is lang niet alles.”

StoryBrand Podcast – Kelly Weekers en Moniek van Rheenen over het uitgeven van hun boek ‘De Kracht van Keuze’ en hoe het een bestseller werd.

“Werk, het huishouden, de opvoeding van de kinderen, een leuk sociaal leven en topfit zijn: wat hebben we het toch druk. Hoe zorg je dat je balans houdt in je leven? Businesscoach en ‘Happy Life’-bestsellerauteur Kelly Weekers: “Kleine momenten voor jezelf inplannen zorgen voor geluk.”

“Vrijheid is vooral bepalen wat zo belangrijk is in jouw carrière en persoonlijke leven. Veel geld verdienen hoeft bijvoorbeeld niet het belangrijkste te zijn. Voor mij persoonlijk geeft flexibiliteit veel vrijheid, dus daar focus ik me voornamelijk op.”

“Dat een carrière en het moederschap prima samengaan, weten ondernemers en moeders Kelly Weekers (32) en Moniek van Rheenen (44) als geen ander. Als je het maar slim aanpakt. Maar hoe doe je dat?”

“Als je moeite hebt met delegeren, wil je waarschijnlijk aardig worden gevonden zegt Moniek van Rheenen: ‘Heel logisch dat je dat wilt, maar dat kan nou eenmaal niet altijd. Toen ik nog leiding gaf bij Nespresso vanuit mijn rol als commercieel directeur, zei ik tegen mijn team: “You’ll hate me and you’ll love me. Maar uiteindelijk ga je heel blij zijn, omdat je groeit.”

“Ze was een van de studiogasten bij de kijkradio-uitzendingen bij de Dag van de ZZP’er tijdens de Week van de Ondernemer: Kelly Weekers. Als businesscoach besprak ze met presentator Jelle Maasbach en co-host Peter Heerschop – zelf ook zelfstandigen – dat waar freelancers, zzp’ ers juist nu aan moeten denken.”

“Je moet alleen kunnen werken, discipline hebben, begrijpen dat het niet altijd goed gaat. Het niet erg vinden dat tegenslag erbij hoort, om kunnen gaan met de ups and downs. Je moet de grilligheid van het ondernemen leuk vinden en je daar niet onrustig of onzeker door laten worden.”

“Focus is het belangrijkste. Je kunt wel honderd dingen een beetje doen, maar daar word je niet gelukkiger van en bovendien komt het je bedrijf niet ten goede. Less is more. Hoe meer focus je hebt, hoe beter je bedrijf het doet.”

Vedder & Vedder Podcast 

“Iemand die super goed kan plannen en weet wanneer je nee moet zeggen, is Kelly Weekers. Als psychologe helpt ze vrouwelijke ondernemers om hun expertise in te zetten op de arbeidsmarkt. Wat is volgens haar de key in het keuzes maken?”

“Hoe dit er allemaal in de praktijk uitziet, kan businesscoach Moniek van Rheenen ons vertellen. “Het is voor mij heel simpel: er zitten maar 24 uur in een dag en die tijd besteed ik het liefst aan zaken en mensen waaraan ik ook echt tijd kwijt wil zijn. Door nee te zeggen, maak je duidelijke keuzes. Nu kies ik ervoor om minder te doen, maar met meer kwaliteit.”

Over het succesverhaal van Moonshot coaching en wat ondernemers leren in de coaching​.

“Je verdient geen tonnen met elke dag doen waar je zin in hebt. Je zal het op de meeste dagen moeten hebben van discipline, niet van gepassioneerde motivatie. Soms is ondernemen shit en stressvol en dat is prima, omdat het ook heel veel meer moois geeft. Uiteindelijk oogst je, wat je zaait. Het is kiezen of delen.”

“Als je merkt dat je steevast moeite hebt met momenten van geluk ervaren, moet je jezelf misschien afvragen of je wel het juiste pad bewandelt,” aldus Weekers. Ze zag het eerder als psycholoog en nu als coach al te vaak gebeuren dat mensen min of meer ‘belanden’ in hun carrière.

Kelly Weekers bij Koffietijd over bestseller Happy Life 365.

Podcast over waarom je geluk niet 365 dagen per jaar kan nastreven en hoe je juist wél een leuker leven creëert.