Vergroot niet je omzet, ga meer winst maken!

Opvallend vind ik het, dat vaak alleen de ondernemers met een groot bedrijf en een grote omzet als succesvol worden gezien. Diegenen met prachtig kantoor, veel personeel, een PA en een miljoenenomzet, want ‘diegene zal dan wel een dik belegde boterham verdienen’. En het is ook gaaf hoor, een Pinterestproof werkplek, het feit dat iemand anders je telefoon aanneemt, je al drie bedrijven hebt ingeschreven bij de KvK en dat je tig man op de loonlijst hebben staan, maaruh, wat kost da?! Meer winst maken, dat is waar het om gaat.

Hoeveel een bedrijf omzet vind ik totaal niet boeiend. Wat houd je onderaan de streep over? Wat is je winst? En misschien nog belangrijker: hoeveel kopzorgen krijg je daarvoor terug? Een miljoenenomzet realiseren is eerlijk gezegd niet zo moeilijk. Een miljoenenwinst boeken, dat is verdomde lastig! Zeker wanneer je ontzettend veel kosten hebt. En zeker wanneer je ook nog behoefte hebt aan een beetje vrije tijd. Dat je je onderneming kan laten groeien betekent dan ook zeker niet dat je dat zou moeten of willen doen. Dat is totaal afhankelijk van op welke voorwaarden jij wilt ondernemen. Wat is die groei je waard?

Ruim een jaar geleden maakte ik bewust de keuze geen ‘organisatie’ te willen worden. Mijn bedrijf liep als een trein en personeel aannemen en me flink onderdompelen in marketingkosten voor verdere groei leek de logische volgende stap. Ja, om mijn omzet flink te laten stijgen. Ja, om meer succes uit te stralen. Maar hoeveel meer winst en flexibiliteit kreeg ik in ruil voor alle kosten en kopzorgen terug? En was het mij dat waard? Ik wilde liever meer winst maken met mijn bedrijf.

En dus werk ik vandaag de dag helemaal happy ‘lean and mean’ volledig online, vanuit een basic kantoor, parttime uren met af en toe de de inzet van freelancers. Wat dat betreft weinig groots en meeslepend, maar dat is ook echt niet nodig voor succes, hooguit voor je ego. Om eindejaar jouw perfect belegde boterham te verdienen heb je ondernemersgeest nodig. Een waardevolle dienst of een waardevol product, een ijzersterke strategie en de juiste mindset. Zodat je het maximale uit je bedrijf weet te halen zonder daarvoor altijd het maximale van jezelf of je bedrijf nodig te hebben. Nogmaals: het boeit niet wat je omzet of dat anderen denken dat je maar een ’bedrijfje’ runt: wat blijft er onderaan de streep voor jou over tegen welke inzet, dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. En die wetenschap is ook hetgeen waar ik inmiddels al jaren, zowel zakelijk als privé, de vruchten van pluk.