Hoe kom je aan nieuwe klanten? Van hoopmarketing naar strategie

Elke ondernemer wil het, maar hoe kom je aan nieuwe klanten? Misschien herken jij het ook… Je zit in je flow en er komen gave kansen voorbij: die netwerkborrel, iemand die een samenwerking aan wil gaan, die oude bekende die wil sparren over een idee of iemand die je om advies komt vragen. Leuk, al die dingen die op jouw pad komen, maar zijn het wel serieuze kansen op nieuwe klanten of zijn het gewoon afleiders?

Anno 2019 is het echt passé om van je netwerk – kennissen, netwerkborrels, vrienden en goodwill van anderen – afhankelijk te zijn voor het binnenhalen van je klanten. Je hebt zelf geen regie over je klantenstroom en dat maakt je kwetsbaar. Om succesvol te zijn, moet je een bewezen succesvol verkoopproces hebben waar jíj in charge bent.

Maandelijks draai ik een 6-cijferige omzet, volledig op eigen kracht. Geen ads, geen netwerkborrels en geen koffieafspraken. Hoe wel? Ik weet wat ik op dit moment moet doen om straks een klant te hebben zonder dat ik daar een derde partij voor nodig heb. Ik weet waar mijn potentiële klanten zich bevinden, met welke boodschap ik ze bereik, en hoe ik die leads omzet in klanten die actief van mijn dienst gebruik gaan maken. Kortom; ik weet hoe ik op de juiste manier en op de juiste kanalen zichtbaar ben met een sterke marketingboodschap om zo mijn ideale klant te prikkelen. Het bouwen van je eigen (online) netwerk en daarmee het uithangbord van je bedrijf is een must voor elke ondernemer. Zo kan je inspelen op concrete behoeftes van je klant middels zichtbaarheid en zo kun je klanten binnenhengelen wanneer jij dat maar wilt. Dat is hoe je aan nieuwe klanten komt.

Aan het werk gaan en ‘hopen’ dat er een klant (via via) contact met je zal opnemen en iets van je zal kopen is een waardeloze strategie. Je zal elke keer opnieuw tot de conclusie komen dat je week niet zo goed was als gehoopt, en dat dat ook een hele accurate voorspelling is van het aantal klanten dat in de weken en maanden erna binnenkomt. Een booming business bouw je door elke maand opnieuw goedbetalende klanten binnen te halen. En daarvoor moet je stoppen met hoopmarketing en starten met een succesvolle strategie!

Aan de slag met de succesvol ondernemen strategie? Ik help je graag op weg met mijn gratis training.