Prijs workshop bepalen: Geef geen korting!

Ik zie veel ondernemers goochelen met prijzen en kortingen. Ze laten hun prijs afhangen van het type klant, de opdracht, de concurrentie, het weer, hun sterrenbeeld of weet ik wat en dit maakt niet alleen dat je onderneming rommelig wordt en je winst onder druk komt te staan, maar het staat bovendien ook zeer onprofessioneel. Dus hoe moet je bijvoorbeeld de prijs van een workshop bepalen?

Als je je klant vertelt dat jouw dienst 1000 euro kost, maar vervolgens zegt dat diegene het ook voor 500 euro kan krijgen zeg je eigenlijk: ik had je op willen lichten, maar dat lukt geloof ik niet helemaal, dus zeg ik je maar wat de echte waarde is van wat ik doe en dan mag je het daarvoor hebben. Je snapt het, nooit meer doen als je de prijs van een workshop wilt bepalen!

Succesvolle ondernemers zijn duidelijk in het resultaat wat ze leveren en durven hier hoge prijzen voor te vragen. Wanneer jij geen compromis sluit wat betreft kwaliteit, zullen je klanten ook geen behoefte voelen een compromis te sluiten wat betreft prijs. Degenen die dat wel doen zijn meer dan welkom bij de concurrent 😉

Jezelf niet langer in de uitverkoop gooien bij het bepalen van de prijs van een workshop of een andere dienst is één van de transformaties die je moet maken wil jij met je onderneming groeien in goedbetalende klanten, winst en vrijheid. De andere vijf deel ik in mijn gratis online training, direct hier te bekijken.