Prijs bepalen voor je product: hoe doe je dat?

De prijs bepalen van jouw product kan best lastig zijn. Misschien help je anderen, net als wij bij Moonshot Coaching. We halen er ons plezier uit door samen met jou mooie resultaten te bereiken.

Dus ben je actief als coach, consultant, trainer of adviseur? Net als wanneer je de product prijs moet bepalen zal je moeten bedenken wat jouw tijd of oplossingen waard zijn. Maar, hoe bepaal je de prijs van een product als je daarvoor niets hoeft in te kopen? En wat kun je doen om de prijzen te verhogen zonder dat klanten weglopen of je niet meer inhuren?

De prijs bepalen van een workshop, een training, jouw adviezen of gewoon de tijd die je met de klant doorbrengt is niet makkelijk. Met een paar handige tips helpen we je graag op weg. 

Geef je tijd en expertise niet gratis weg

Stop met het gratis weggeven van je tijd en expertise. Om de prijs te bepalen van je product is het een belangrijke eerste stap. Alleen op die manier schat je jouw tijd en inzet op waarde, en zullen klanten dat ook gaan doen.

Je zal namelijk niet meer winst, plezier of vrijheid creëren door steeds harder te gaan werken. Je loopt jezelf vroeg of laat voorbij. In plaats daarvan moet je proberen te werken op momenten wanneer het jou uitkomt. En niet wanneer het de klant uitkomt. En op die manier ga je ook werken voor de prijs die jij ervoor wilt hebben, in plaats van wat de klant ervoor wil betalen. 

Factureer wat jij ervoor wilt hebben

Veel ondernemers die de product prijs bepalen vragen klanten wat die er ongeveer voor willen betalen. Dat lijkt een logische strategie, maar is dat niet. Klanten kunnen maar moeilijk bedenken wat ze ergens voor willen betalen. Ze kijken naar alternatieven of noemen een bedrag waarvan ze denken dat anderen het ook ongeveer willen uitgeven.

Pas als je berekent wat jij ervoor wilt hebben merk je welke klanten bij je passen. En of ze de waarde zien die je te bieden hebt. Stop daarom met het gratis weggeven van je expertise en tijd. Breng het in rekening, en laat klanten ervaren welke waarde je toevoegt. 

De ideale prijs bepalen voor je product

De prijs bepalen van een product, workshop, training of jouw tijd is daarmee nog niet makkelijk. Tijdens de business coaching geven we je handvatten om daar beter in te worden. Zo zal de klant jou op waarde schatten, en verdien jij voortaan waar je recht op hebt.