Ik wil meer klanten: hoe vind ik die?

Natuurlijk wil je meer klanten. Als enthousiaste ondernemer zou je het liefst zoveel mogelijk klanten helpen. Tenminste, als die klanten bij je passen natuurlijk.

Dus heb je moeite om die extra klanten te vinden? Misschien heb je gehoord van chatbots, funnels, webinars, ads, Youtube video’s en social media strategieën. Er zijn allerlei cursussen, trainingen en zelfs gratis e-books beschikbaar die je beloven een oneindige stroom klanten aan te boren. Maar, hoe realistisch is dat? En waarom delen ze die marketingtechnieken die je móet implementeren om goud te gaan verdienen? In de meeste gevallen gaat het eigenlijk om iets heel anders, namelijk om heel goed zijn in wat je doet.

Laat je niet gek maken met marketinghypes

Zoek je in Google naar iets als [hoe kom ik aan meer klanten] of [ik wil meer klanten]? Je komt al die marketinggoeroes en ‘specialisten’ tegen die je zullen helpen morgen meer klanten te bedienen. Ze beloven je gouden bergen, met termen en strategieën waar je eigenlijk niet goed van weet wat het inhoudt.

Natuurlijk kan je via social media, met Youtube video’s en met webinars inderdaad meer klanten aantrekken. Maar, dan moet dat wel bij je passen. En dat past pas als het aansluit bij de essentie van een goedlopend bedrijf: heel goed zijn in wat je doet.

Dus willen anderen je graag volgen op sociale media? Of vind je het leuk om in video’s te laten zien wat je doet? Dan is de kans groot dat dit voor jou werkt. In andere gevallen is het vooral een marketinghype, waar je helaas niet zoveel aan hebt. Je zal maar een paar nieuwe klanten aantrekken, die weer hard door de achterdeur wegrennen als ze merken dat het eigelijk een trucje is die je doet. En dat het niet past bij wie je echt bent als ondernemer. 

Maak een plan

Laat je daarom niet gek maken door marketinghypes als je meer klanten voor jouw bedrijf zoekt. Stel in plaats daarvan een plan op, om nog beter te worden in wat je doet. Focus op het fundament van jouw bedrijf en bouw op die manier aan een succesvolle onderneming.

Als je heel goed werk levert komt dit vanzelf bovendrijven. Want, wist je dat een blije klant uiteindelijk de beste marketingtool is? De klant zal je aanbevelen bij anderen, komt zelf nog een keer terug of gaat graag met je in gesprek en zal je opnieuw inspireren. Zo vind je dus meer nieuwe klanten voor je bedrijf, zonder dat je aan de slag hoeft met chatbots en funnels als dat niet bij je past. 

Meer klanten voor jouw bedrijf

Dus je wilt meer klanten voor jouw bedrijf: dat lukt alleen door nog beter te worden in wat je doet. En iedere keer goed werk te leveren, om zoveel mogelijk klanten blij te maken. Wij, Kelly Weekers en Moniek van Rheenen, helpen je daar graag bij. Tijdens de business coaching krijg je advies, afgestemd op de fase die jij als ondernemer door maakt. Zodat je bouwt aan een stevig fundament, en je je niet meer hoeft af te vragen ‘hoe kom ik aan meer klanten’.